Tisdag, 18:e Mars, 2014
8:00pm (PDT)
The Castro Theatre
429 Castro Street
San Francisco, CA 94114

Klicka här för biljettinformation

FREE TO PLAY - Tillgängligt nu:

Watch on Steam Watch on Youtube Watch on Itunes

Se “Free to Play” på Steam

Free to Play kommer att finnas tillgänglig gratis på Steam 19:e Mars, 2014!

Free to Play-paketet

Free to Play-paketet kommer också att finnas tillgängligt för köp på Steam och i Dota 2-butiken. 25% av intäkterna går till spelarna i filmen samt medverkande. Free to Play-paketet kommer att innehålla följande:

Dota 2-föremål

Föremålen kommer att finnas tillgängliga 19:e Mars, 2014 i Dota 2-butiken samt Steam

FREE TO PLAY är en dokumentärfilm som följer tre professionella datorspelare från runtom världen medan de tävlar om ett pris på en miljon dollar i The International, den första Dota 2-turneringen. På senare år har e-sport ökat enormt i popularitet och har blivit en av dagens mest utbrett utövade tävlingsinriktade sporter. En miljondollar-turnering förändrade klimatet i hela gaming-världen, och för den yttersta eliten av spelare skulle ingenting någonsin bli sig likt igen. Producerad av Valve, dokumenterar filmen de utmaningar och uppoffringar som krävs av spelare för att kunna tävla på den allra högsta nivån.

En fascinerande, ögonöppnande titt in i hur spel håller på att bli nästa generations sport.
—Geoff Keighley, Spike TV
Vackert filmad och underbart utförd; Free to Play är en film om hjärta, passion och vad som driver oss. Den kommer säkerligen att bli den definitiva e-sportdokumentären, men egentligen är den mycket mer än bara det. Free to Play är en utomordentlig film.
—Skaparna av Indie Game: The Movie
En fascinerande och humaniserande insikt i e-sportvärlden. Filmen dokumenterar en vändpunkt.
—Philippa Warr, Wired.co.uk

Född i Lviv, Ukraina, började Dendi spela spel vid en tidig ålder efter att hans bror fått en dator från deras mormor. Likt hans andra intressen i livet, musik och dans, blev Dendi snart bra på spel och var inom kort långt bättre än jämnåriga barn. Den häpnadsväckande fingerfärdigheten som han fått efter många timmars pianolektioner kom snart till nytta i lokala spelturneringar, där han fick ryktet av att vara en dominant och kreativ tävlande. Även om han var bra på andra spel, var det när han upptäckte Dota som han visste att han hade funnit sitt kall.

Om du följt utvecklingen av singaporiansk Dota, är Benedict “HyHy” Lim ett namn du känner till. Född i Singapore 1990, började HyHys resa mot toppen när han och hans lagkamrater representerade Singapore i Asian Cyber Games år 2007. Året därpå vann han Electronic Sports World Cup. Sedan dess har hans insatser blivit en grundpelare i Dota 2-gemenskapen. Då han aldrig varit en som ryggat tillbaka för kontroverser, talar HyHy om det han har på hjärtat, och har gjort ett namn för sig själv som en av professionellt spelandes mest motiverade och mångsidiga spelare.

Diskuterbart en av de mest formidabla Dota 2-spelarna någonsin från det västra halvklotet, har Clinton “Fear” Loomis, aldrig haft en lätt väg framför sig. Alltid i underläge, har han balanserat rå skicklighet med surt förvärvad erfarenhet för att få bukt med den isolering som amerikanska spelare ofta möter när de tävlar på den högsta nivån. Född 1988, har hans arbetsmoral tagit honom från Medford i Oregon till Europa, Kina och slutligen till The International, Dota 2-turneringen med den största prissumman någonsin i hela spelvärldens historia.

Sponsor a Showing

Valve ger dig rätten att visa Free to Play, och använda tillhörande marknadsföringsmaterial för att stödja din visning genom att använda de tillgängliga filerna nedan. Genom att ladda ned dessa filer godkänner du dessa licensvillkor:

 1. Licens för filmfiler. Valve Corporation (“Valve”) ger dig en ickeexklusiv, royaltyfri, uppsägbar licens att reproducera, sprida, och öppet visa filerna länkade nedan som innehåller filmen Free to Play ( “Filmen”) (a) på platser som ägs eller drivs av dig, och (b) genom television, internetvideo-tjänster, eller andra audiovisuella distributionstjänster
 2. Marknadsföringsmaterial. Valve Corporation (“Valve”) ger dig en ickeexklusiv, royaltyfri, uppsägbar licens att reproducera, sprida, och öppet visa filerna länkade nedan som innehåller marknadsföringsmaterial tillhörande filmen (“Marknadsföringsmaterialet”) i alla medier i syfte att stödja din spridning och visning av filmen.
 3. Begränsningar. Din licens till filmen och marknadsföringsmaterialet är begränsad under följande villkor:
  1. Du får ej modifiera, redigera eller ändra filmen eller marknadsföringsmaterialet på något sätt.
  2. Valve ger dig en licens till filmen och marknadsföringsmaterialet oavsett var i världen du befinner dig, men du måste lyda applicerbar lag i all jurisdiktion där du utnyttjar licensrättigheterna, inkluderat marknadsföring, innehållsmärkning, eller andra lagar som kan appliceras.
  3. Du skall stödja och presentera filmen samt marknadsföringsmaterialet på ett sätt som gör det klart att Valve är ägaren och källan till filmen, marknadsföringsmaterialet, och Dota 2. Där det passar skall du visa följande erkännande: “© Valve Corporation 2014. Alla rättigheter förbehålls. Valve, Valve-logotypen, Dota och Dota-logotypen är varumärken och/eller registrerade varumärken från Valve.”
  4. Du skall gå med på rimliga uppmaningar som Valve kan komma att utfärda emellanåt, för att samarbeta i marknadsföringen och stödjandet av filmen.
  5. Valve kan komma att uppdatera filmen eller marknadsföringsmaterialet emellanåt. Efter Valves offentliga meddelande om en uppdatering skall du snarast ladda ned den uppdaterade filen från denna hemsida, samt upphöra att reproducera, sprida eller visa tidigare versioner.
 4. Ersättning. Du går med på att ersätta, försvara, samt hålla Valve skyddat från alla ansvar, fordringar och utgifter, inkluderat avgifter för juridiska ombud, som uppstår från eller i samband med överträdelser av denna licens eller användande av filmen eller marknadsföringsmaterialet. Valve förbehåller rätten, på egen kostnad, att anta det exklusiva försvaret och kontrollen av allt som har att göra med ersättning.
 5. Lagar och jurisdiktion. Denna licens styrs enligt Washingtongs, USA, lagar och i tvister som uppstår i samband med denna licens eller ditt användande av filmen eller materialet, godkänner du jurisdiktion samt tillfinnandes i staten och federala domstolar i King County, Washington, USA.
Download Marketing Materials here.
Download Movie Files here.