Dinsdag 18 maart 2014
20:00 (UTC-8)
The Castro Theatre
429 Castro Street
San Francisco, CA 94114

Klik hier voor ticketinformatie

FREE TO PLAY - Nu verkrijgbaar:

Watch on Steam Watch on Youtube Watch on Itunes

Bekijk “Free to Play” op Steam

Free to Play is gratis beschikbaar op Steam vanaf 19 maart 2014!

Het Free to Play-pakket

Het Free to Play-pakket zal daarnaast beschikbaar zijn op Steam en in de Dota 2-winkel. 25% van de omzet zal worden verdeeld over de hoofdrolspelers uit de film en de bijdragers. Het Free to Play-pakket bevat de volgende items:

Dota 2-items

De items zijn vanaf 19 maart 2014 beschikbaar in de Dota 2-winkel en op Steam

FREE TO PLAY is een documentaire met de lengte van een speelfilm. Drie professionele gamers van over de hele wereld worden gevolgd terwijl ze strijden om een prijs van een miljoen dollar in het eerste Dota 2 International-toernooi. De laatste jaren zijn esports in populariteit toegenomen en tegenwoordig is het een van de meest uitgeoefende vormen van competitieve sport. Een toernooi met zo'n grote prijs heeft het gaminglandschap veranderd en voor de beste spelers zal het nooit meer hetzelfde zijn. De door Valve geproduceerde film legt de uitdagingen waar de spelers van het hoogste niveau mee te maken krijgen vast, samen met de opofferingen die daarmee gepaard gaan.

Een fascinerende kijk op hoe videogames de sport voor de volgende generatie worden, waarbij je ogen worden geopend.
—Geoff Keighley, Spike TV
Prachtig vastgelegd en geweldig uitgevoerd. Free to Play is een film over liefde, passie en wat ons beweegt. Het is een e-sports-documentaire die veel los zal maken. Free to Play is een opmerkelijke film.
—De makers van Indie Game: The Movie
Een fascinerende en vermenselijkende kijk in de wereld van esports. Het geeft een omslagpunt weer.
—Philippa Warr, Wired.co.uk

Dendi werd geboren in L’viv, Oekraïne. Hij begon al op jonge leeftijd met het spelen van videogames nadat zijn oudere broer een computer van hun oma kreeg. Net zoals zijn andere passies, muziek en dansen, pikte hij het gamen heel snel op en werd hij gauw beter dan zijn leeftijdsgenoten. De wonderbaarlijke handigheid, die hij met het spelen van piano had aangeleerd, kon hij goed gebruiken in lokale gametoernooien waar hij een reputatie als dominante en vindingrijke tegenstander opbouwde. Hoewel het hem in andere games ook goed af ging, wist hij toch echt dat hij zijn roeping had gevonden toen hij Dota tegenkwam.

Als je de ontwikkeling van Dota in Singapore hebt gevolgd, moet je wel van Benedict “HyHy” Lim hebben gehoord. HyHy werd in 1990 in Singapore geboren, en zijn toenemende bekendheid begon toen hij en zijn teamgenoten Singapore vertegenwoordigden in de Asian Cyber Games van 2007. Het daaropvolgende jaar won hij de Electronic Sports World Cup, waarna zijn prestaties een onderdeel van de Dota 2-community zijn geworden. HyHy zegt wat hij vindt en schrikt niet terug voor een redetwist. Hij heeft naam gemaakt als een van de meest gedrevene en veelzijdige spelers van het professionele gamen.

Clinton “Fear” Loomis zou zomaar een van de meest ontzagwekkende Dota 2-spelers van het westelijk halfrond kunnen zijn. Hoewel hij het niet makkelijk heeft gehad, is het hem toch gelukt om de isolatie te overwinnen waar spelers van het hoogste niveau uit de VS vaak mee te maken krijgen. De balans tussen pure vaardigheid en ervaring hebben hem daar goed bij geholpen. Na zijn geboorte in 1988 hebben zijn werkhouding en toewijding hem van Oregon naar Europa en China gebracht, en uiteindelijk naar de Dota 2 International, het toernooi met de grootste prijzenpot in de gamegeschiedenis.

Sponsor a Showing

Valve biedt u het recht om Free to Play te tonen en om aanverwante marketingmaterialen te gebruiken om uw vertoning te promoten met de onderstaande beschikbare bestanden. Door het downloaden van deze bestanden gaat u akkoord met deze licentievoorwaarden:

 1. Licentie van filmbestanden. Valve Corporation (“Valve”) verleent u een niet-exclusieve, royalty-vrije, opzegbare licentie om de onderstaande bestanden die de film Free to Play (de “film”) bevatten te reproduceren, distribueren en publiekelijk te vertonen (a) op locaties die uw eigendom zijn of door u geëxploiteerd worden en (b) via televisie, internet video-services of een andere audiovisuele distributieservice.
 2. Marketingmateriaal. Valve verleent u een niet-exclusieve, royalty-vrije, opzegbare licentie om de onderstaande bestanden met marketingmateriaal met betrekking tot de film (het "marketingmateriaal") te reproduceren, distribueren, publiekelijk te vertonen in welke media dan ook ten behoeve van het promoten van uw distributie en vertoning van de film.
 3. Beperkingen. Uw licentie voor de film en het marketingmateriaal is onderworpen aan deze beperkingen:
  1. U mag de film of het marketingmateriaal op geen enkele manier aanpassen, wijzigen of veranderen.
  2. Valve verleent u een licentie voor de film en het marketingmateriaal overal in de wereld, maar u moet voldoen aan wetgeving van toepassing in de rechtsgebieden waar u de licentierechten uitoefent, inclusief marketing, inhoudsetikettering of andere wetten die van toepassing kunnen zijn.
  3. U promoot en presenteert de film en het marketingmateriaal op een manier die duidelijk maakt dat Valve de eigenaar en de bron is van de film, het marketingmateriaal en Dota 2. Waar toepasselijk, zal u de volgende boodschap weergeven: “© Valve Corporation 2014. All Rights Reserved. Valve, the Valve logo, Dota and the Dota logo are trademarks and/or registered trademarks of Valve.”
  4. U moet voldoen aan redelijke verzoeken die Valve van tijd tot tijd mag uitgeven om samen te werken aan de marketing en promotie van de film.
  5. Valve kan de film of het marketingmateriaal van tijd tot tijd bijwerken. Bij de openbare kennisgeving van een update door Valve zal u onmiddellijk het bijgewerkte bestand downloaden van deze website en stoppen met de reproductie, distributie en vertoning van alle eerdere versies.
 4. Schadeloosstelling. U gaat akkoord met Valve schadeloos te stellen, te verdedigen en te vrijwaren van alle aansprakelijkheid, claims en kosten, inclusief advocaatkosten, die ontstaan uit of in verband zijn met de schending van deze licentie of het gebruik van de film of marketingmateriaal. Valve behoudt zich het recht om, op eigen kosten, de exclusieve verdediging en controle over enige kwestie onderworpen aan schadeloosstelling te nemen.
 5. Wet en rechtsgebied. Deze licentie wordt beheerst door de wetgeving van Washington, de VS en bij eventuele geschillen in verband met deze licentie of uw gebruik van de film of het marketingmateriaal gaat u akkoord met de jurisdictie en locatie in de staat en federale rechtbanken gevestigd in King County, Washington, USA.
Download Marketing Materials here.
Download Movie Files here.